1. Kan een houten vloer ook gelegd worden op vloerverwarming?
Deze vraag is positief te beantwoorden. Houten vloeren zijn afkomstig uit de natuur en reageren van nature op vocht- en temperatuursverschillen. Bij grote schommelingen in vochtpercentage en/of temperatuur kan er krimping of uitzetting van de vloer optreden.
Bij vloerverwarming stookt men vrij constant en als er schommelingen optreden betreft het slechts enkele graden. Vloerverwarming geeft zijn warmte ook langzaam af.
De meeste moderne systemen zullen zich aanpassen wanneer de zon plots rechtstreeks op de vloer gaat schijnen en plaatselijk de temperatuur doet oplopen. Dit heet het zelfregulerende karakter van de vloerverwarming. Deze geleidelijke schommelingen in vochtpercentage en temperatuur zijn juist een voordeel voor het natuurproduct.

2. Als er koffie op wijn wordt geknoeid, zitten er dan blijvende vlekken op de vloer?
U kunt met een lichtvochtig doekje het gemorste gewoon afnemen. Mocht u het vlekje niet direct hebben waargenomen, dan kunt u later altijd het plekje behandelen met speciaal onderhoudsmiddel dat wij kunnen leveren.

3. Is een eikenhouten vloer geschikt voor de keuken?
Een eikenhouten vloer is goed mogelijk in de keuken. Wel vraagt de vloer onder het aanrecht iets vaker onderhoud.

4. Wij hebben een hond (of kat), kunnen wij een houten vloer nemen?
Een huisdier in combinatie met een houten vloer is geen bezwaar. Let wel op dat u iets onder de drinkbak zet, om te voorkomen dat de vloer hier steeds nat wordt.

5. Wat is acclimatiseren van de houten vloer?
Hierover leest u meer bij de Algemene voorwaarden, onderaan de pagina.

6. Kan ik meteen na het stukadoren mijn houten vloer leggen?
Liever niet, het is beter om te wachten tot de luchtvochtigheid weer rond de 60% ligt. Meestal is dit na een week droogtijd. Met een condens droger kunt u eventueel het drogen versnellen.

7. Welke breedtes van vloerdelen kunnen jullie leveren?
De breedtes kunnen varieren van 19 t/m 30 cm.

8. Kan ik de houten vloer zelf leggen?
Uiteraard, maar 2 rechterhanden zijn vereist. Ook kunt u Oak Floors vragen om legadvies, dat geven wij u graag.

9. Kan een houten vloer in een appartement?
Ja, maar in de meeste gevallen is het verplicht om een -/-10db TNO goedgekeurde ondervloer te leggen. De vloer moet dan “zwevend gelegd” worden of semi verlijmd met elastilon. Deze kunnen wij voor u leveren. Voor meer informatie kunt u kijken bij “vloeren en werkwijze” op onze site.

10. Wat bepaalt de kwaliteit van de eiken houten vloer?
De ene houtsoort is harder dan de andere houtsoort. Hoe harder het hout, des te duurzamer de vloer. Ook is de kwaliteit van het hout zichtbaar aan het aantal noesten en de regelmaat van de tekening in het hout. Hoe minder noesten hoe hoger de kwaliteit. Hoe dikker de toplaag van het lamelparket, hoe duurzamer de vloerdelen. Daarnaast is het heel belangrijk dat de vloer goed droog is op het moment dat deze gelegd wordt.