Acclimatiseren vloerdelen

Hout behoort 1 tot 2 weken te acclimatiseren.
De toplaag van lamelparket is van massief hout, deze kan dus ook bij een te lage luchtvochtigheid vocht verliezen en bij te snel indrogen kleine tot grote scheurtjes vertonen. Om deze gebeurtenis te minimaliseren is het zeer belangrijk de onderstaande informatie na te leven. Let op dat er bij het inscheuren van de lamelvloeren als gevolg van uitdroging geen enkele garantie wordt gegeven.

Hieronder treft u de beschrijving waar u op moet letten tijdens de acclimatiseringperiode en na de installatie van uw vloerdelen, zowel voor massief hout als lamelparket:

– De vloerdelen dienen in de ruimte te acclimatiseren waarin ze uiteindelijk geplaatst gaan worden. Dus niet in een te droge of te natte schuur.

– Laat de lamelvloerdelen bij veel zon niet pal achter glas acclimatiseren.

– Laat de lamelvloerdelen niet te dicht bij een brandende haard acclimatiseren

– De minimale luchtvochtigheid in de ruimte moet 45% zijn en de maximale luchtvochtigheid mag 75% zijn (deze percentages gelden voor lamelvloerdelen, bij massief houten vloerdelen geldt: het luchtvochtigheids interval van 45-65%). U kunt de luchtvochtigheid meten met een hygrometer. Deze is te betellen via Oak Floors, eveneens als de luchtbevochtiger.

– Let op dat in periodes van vorst de buitenluchtvochtigheid een dieptepunt kan bereiken van 25%.

Hieronder treft u in PDF formaat onze algemene voorwaarden:
Algemene Voorwaarden.pdf