Het toepassen van de correcte ondervloer is van grote invloed op de levensduur van uw vloer. Een belangrijk punt hierbij is dat elk type vloerbedekking haar eigen type ondervloer vereist.

Op welke eigenschappen van een ondervloer kunt u letten?

Egaliserend vermogen

Door een ondervloer te kiezen van zacht materiaal met een minimale dikte van 5mm en een minimale densiteit van 20 kg/m³ krijgt uw vloer een mooi egaal karakter.

Vochtwerend vermogen

Om vochtindringing van onderaf te voorkomen is een goede vochtwerende folie nodig. Dit is zeker noodzakelijk in een nieuwbouwwoning en op de begane grond. Deze folie is los verkrijgbaar, maar is bij modernere ondervloeren geïntegreerd.

Loopgeluid dempend vermogen

Dit alles is natuurlijk ook zeer goed mogelijk in combinatie met vloerverwarming.

Het geluid in een ruimte, waarin een zwevende, harde vloerbedekking geplaatst wordt, kan het beste gedempt worden door óf een zware ondervloer óf een zelfklevende ondervloer. De massa van de ondervloer en/of het wegnemen van de luchtlaag heeft een dempende uitwerking.

De ondervloeren die wij leveren zijn:

Basis:

Spemi (bruin). De geluiddempende ondervloer van 5 mm dubbelgeribbeld schuim met een geintergreerd dampdicht folie. Deze vloer geeft een geluidsreductie van -10db (TNO) bij lamelparket en is hiermee zeer geschikt voor appartementen.

Elastilon:

Elastilon® is een unieke ondervloer door zijn eenzijdig aangebrachte kleeflaag.
Deze elastische kleeflaag zorgt voor een constante spanning waardoor de vloerdelen naadloos tegen elkaar aan blijven zitten. Door Elastilon als ondervloer voor een parketvloer te gebruiken, ligt deze blijvend prachtig strak zonder naden en kieren. Daarnaast heeft het een hoge contactgeluidsreductie en hiermee een verhoogd wooncomfort.

Soundkiller:

Soundkiller® is een geluidsreducerende ondervloer voor lamelparket met egaliserende en warmte isolerende eigenschappen.