Oak Floors verkoopt naast vloerdelen ook producten voor de afwerking van uw vloer. Met de afwerking kunt u immers uw vloer een persoonlijke tint geven.

Om uw vloer goed te beschermen en het een uiterlijk te geven dat bij uw wensen aansluit, adviseren wij de vloer na het leggen te (laten) behandelen met Rubio Monocoat, Osmo hardwax danwel een Skylt Lak

Rubio Monocoat

Kleurt én beschermt in 1 laag.
40 standaardkleuren.
Respecteert de typische ‘look and feel’ van het hout.
Milieuvriendelijk: 0% VOC!
Bevat geen water.
Eenvoudig te onderhouden.
Duurzame bescherming.
Hoog rendement : 30-50m2/L
Kan op alle houtsoorten toegepast worden.
Zeer goede slijtvastheid.
Waterbestendig.
Hittebestendig.

Osmo Hardwax

Osmo Hardwax is opgebouwd uit natuurlijke plantaardige oliën en wassen met een “open-poriën structuur”. Hierdoor kan het hout blijven ademen en gaat de waslaag niet barsten of afbladderen.

De Osmo hardwax is perfect te gebruiken voor uw lamelparket of uw massief houten vloer en zeer eenvoudig aan te brengen met een kwast of vloerborstel. Het wordt in twee lagen aangebracht op de vloer. Met de eerste laag wordt (indien van toepassing) de kleurlaag aangebracht. De tweede laag bestaat uit een transparante laag hardwax om beschadigingen in de gekleurde laag te voorkomen maar ook om de vloer een helder en authentiek ogende uitstraling te geven.

Behandeling

Uw vloer onderhoudt u door de Osmo Hardwax 1 keer per jaar aan te brengen en uit te boenen. Verbruik 1 ltr. / 20m2. Droogtijd ca. 24 uur. Hieronder leest u de instructies hoe u uw vloer het beste kunt onderhouden:

Stofvrij maken (stofzuigen)
Dweilen: vochtig, niet te nat. U gebruikt eventueel een zachte, niet chemische zeep.
Preventief onderhoud door 1 a 2 dopjes Osmo Wisch-Fix per liter bij het dweilwater te doen.
Plekken / vlekken eventueel nabehandelen met Osmo Hardwax, dit aanbrengen met een pluisvrije doek of kwast.

 

Skylt lak

Skylt is een 2-componenten polyurethaanlak. Rigostep Skylt Original geeft een unieke onbehandelde uitstraling en een ultra matte laklaag achter laat. Skylt kan erg goed worden toegepast in intensief belaste ruimtes zoals: woonruimtes, kantoren, winkels, restaurants en openbare ruimtes. Rigostep Skylt kan worden aangebracht op parket/ planken vloeren, kurkvloeren, meubelen, linoleum, betonlookvloeren en zelfs op de meeste PVC vloeren. Dit product wordt geleverd met een component A en een component B (harder). Skylt beschermt erg goed tegen water en vuil, het oppervlak wordt elastisch en slijtvast. Zelfs bij een lage kijkhoek oogt het oppervlak na een behandeling met Rigostep Skylt Ultramat.

 

Behandeling

Voor het gebruik, de Skylt eerst tijdig op kamertemperatuur brengen. Het oppervlak dient schoon, droog, was en vet vrij te zijn voordat de Rigostep Skylt wordt aangebracht. U dient component A goed te schudden en over te gieten in een lakemmer. Voeg roerend component B toe en meng de 2 componenten goed door elkaar heen. Laat het mengsel 10 minuten rusten en roer de Rigostep Skylt dan nogmaals goed door. Wanneer beide componenten met elkaar vermengd zijn, heeft u ongeveer 2 tot 3 uur de tijd om het toe te passen. Verwerk Skylt niet bij een tempratuur onder de 10 graden of boven de 30 graden. Breng de Skylt in gelijkmatige banen of vakken aan. Een volledige benatting droogt minder snel aan en vloeit beter uit, waardoor u meer tijd heeft voor het maken van nat-in-nat aansluitingen. Tussen schuren is niet nodig voor de hechting, indien er opkomende haren van het hout overeind komen te staan, geeft schuren met een hoge korrel (120) wel een gladder resultaat. Dek na de laatste Skylt laag de het oppervlak niet af voor 14 dagen! Het oppervlak mag na de laatste Skylt laag de eerste 14 dagen niet in aanraking komen met water! Gereedschap kunt u schoonmaken met aceton, nadat de lak is uitgehard.