De Europese eik (Quercus Petraea) is de meest gebruikte houtsoort voor vloeren in Europa en kenmerkt zich door zijn sterkte en taaiheid. Het is daardoor zeer duurzaam en kwalitatief hoogstaand.

Bij Oak Floors heeft u de keuze tussen het traditionele massieve hout en het populaire lamelparket. Beide vloeren leveren wij in verschillende  niveau’s (hoeveelheid noesten). Wij helpen u graag met het maken van de keuze die het beste bij u past. Juist omdat een houten vloer zo bepalend is voor de sfeer in uw woning, komt Oak Floors indien gewenst met een sample  bij u thuis langs, zodat u kunt zien hoe de vloer er daadwerkelijk in uw woning uit komt te zien. Wij kunnen de afwerking van de vloer geheel naar uw smaak aanpassen, waardoor u precies de vloer krijgt die voor u wenselijk is.

Massief eiken

Wanneer u kiest voor een massief houten vloer, kiest u voor de klassieke vorm op het gebied van houten vloeren. Deze vloeren gaan generaties lang mee en worden in de loop van de tijd steeds iets donkerder. Wij leveren onze massief eiken vloeren ongestopt, waardoor het klassieke robuuste gevoel extra versterkt wordt.

Voordelen:

Massieve planken zijn slijtvast, sterk en volgens velen mooier dan welke vloer danook.
Massieve planken die zwevend zijn gelegd, zijn te verhuizen of kunnen eventueel aan derden worden doorverkocht.
Massieve planken kunnen meerdere keren worden geschuurd of in de olie / lak worden gezet. Hierdoor verleng je de levensduur van het hout.
Massieve planken kunnen op meerdere manieren worden afgewerkt, wat u de gelegenheid geeft om met nieuwe trends of kleurveranderingen mee te gaan.

Nadelen:

De massief houten vloerdelen “werken” meer dan vloerdelen van lamelparket, hierdoor kan de vloer lichtjes kraken als je erover heen loopt.
Massieve houten vloer is moeilijk te combineren met vloerverwarming.

Lamelparket

Lamelparket is een uit twee vloerdelen samengestelde vloer (zie FOTO onderaan). Namelijk een onderlaag van kruislings verlijmd berkenhout of multiplex van ongeveer 15mm dik en een toplaag van massief hout van 3- tot 6mm dik. Deze vloeren worden voornamelijk zwevend gelegd (zie legmethodes). De vloer is aan de hand van de meegeleverde instructies vrij gemakkelijk zelf te leggen.

Wij leveren ook een variant van in totaal 14mm dik met een toplaag van 3mm, welke speciaal geschikt is voor gebruik op vloerverwarming.

Lamelparket komt u ook tegen onder de naam: lamel vloerdelen, duo planken, multigarant vloerdelen of compositie vloeren.

Voordelen

Lamelparket is makkelijk zelf te leggen.
Lamelparket is in de meeste gevallen verhuisbaar.
Lamelparket “werkt” zo’n 70% minder dan een massieve vloer. Dit betekent een aanzienlijk kleinere kans op kieren tussen de vloerdelen.
Lamelparket kan in combinatie met vloerverwarming.
Lamelparket kan op meerdere manieren worden afgewerkt wat u de gelegenheid geeft om met nieuwe trends of kleurveranderingen mee te gaan.

Nadelen

Enig loopgeluid (te ondervangen met ondervloer)
Deze vloerdelen zijn (reeds in de fabriek) opgebouwd uit twee basis lagen; een toplaag van ongeveer 4-5mm eikenhout en de onderlaag welke in ons geval bestaat uit 9 stroken berken die haaks op elkaar worden verlijmd. Deze lagen worden onder hoge druk tot één geheel samengeperst. Hierna worden de delen van veer en groef voorzien. Dankzij deze constructie werkt lamelparket niet of nauwelijks. De toplaag wordt meestal afgewerkt met een hardwax of olie. De vloer is uitstekend met een juiste -10 dB. ondervloer in appartementen te leggen.